Pazartesi, Kasım 11, 2024

Jelgo Jel Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir? Jelgo Jel Nasıl Kullanılır?

-

Jelgo jel, jel formunda olan ve haricen kullanıma yönelik bir ilaçtır. Özellikle şişliklerin giderilmesi, iltihapların azaltılması ve beraberinde ortaya çıkan ağrıların giderilmesi için kullanılmaktadır. Sizler için hazırladığımız içerikte Jelgo jel kreme dair merak ettiğiniz bütün sorulara yanıt bulabilirsiniz! Ancak ilaç kullanımı için lütfen öncelikle doktorunuzdan tavsiye alın.. Burada yer alan bilgileri ve ilacı doktorunuza danışmadan kullanmayın.

JELGO JEL NEDİR?

Jelgo jel, cilt için kullanılmaktadır. İçerisinde metil salisilat bulunmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi genellikle incinme, burkulma, ağrılar ve morarma gibi durumlar için tercih edilmektedir. Son dönemlerde popüler olan bu ilacın etkileri, yan etkileri, kullanım şekli sıkça araştırma konusu olmaktadır.

Ek olarak Jelgo Jel, Tripharma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilmektedir. Şeffaf bir krem olarak ambalajlı kutusunda satışa çıkan Jelgo jel, özellikle tablet kullanmak isteyemeyenlerin bir numaralı alternatifi oluyor.

JELGO JEL NE İÇİN KULLANILIR?

Jelgo jel kremini araştıranlar aynı zamanda Jelgo jel ne için kullanılır? Sorusuna da yanıt arıyor. Jelgo jel özellikle burkulma, düşme gibi eklem zedelenmelerinde hem ağrı kesici hem de eklemlerin ağrılarını giderme amacı ile kullanılmaktadır. Çürüklerin ve morlukların tedavisinde de sıkça tercih edilen bu ilaç, içerisindeki etken maddeler ile kas ve eklemlerdeki sancıların giderilmesini sağlar.

Bunun dışında romatizmal hastalıklardan meydana gelen şiddetli ağrıların tedavisi için de tercih edilebilir.

JELGO JEL ETKİSİ

Jelgo jel kreminin çok fazla etkisinin olduğunu söylesek, aslında yanılmayız. Özel olarak çürük, burkulma, yaralanma, zedelenme ve tendit tedavilerinde sıkça tercih ediliyor. Bunun dışında disk lezyonları, vertebral kolonun ağrılı sorunları ve lumbao gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Jelgo Jel prokpekdüsünde yer alan bilgilere göre kremin ana maddelerini dietilamin salisilat ve essin oluşturuyor. Ek olarak lavanta yağı, portakal çiçeği yağı (neroli yağı), makrogol-6-gliserol kaprilokaprat (softigen 767), karbomer (karbopol 980), EDTA disodyum, izopropil alkol, trometamol ve saf su ile birlikte güçlü bir etkisi ortaya çıkıyor.

JELGO JEL YAN ETKİLERİ NELER?

Her kremin ya da ilacın olduğu gibi jelgo jelin de birtakım yan etkileri olduğunu kullanmadan önce bilmeniz gerekiyor. Düşük bir ihtimal de olsa yan etkiler herkes tarafından görülebilir. Fakat bu krem için nadir olarak da yan etkiler görülebilir. Özellikle uygulanan bölgede hafif kaşıntı ve kızarıklık sıkça karşılaşılan durumlar arasında yerini almaktadır. Ancak bu yan etinin kısa süreliği olduğu belirtilmektedir. Uzun sürmesi ve ciddi rahatsızlık vermesi halinde doktorunuza ya da eczacınıza danışmayı ihmal etmeyiniz.

Jelgo Jel için ciddi yan etkilerinin olup olmadığı merak ediliyor. Konuya ilişkin yapılan araştırmalar sonucunda ilacın ciddi yan etkileri ile karşılaşılmamıştır. Eğer kullandıktan bir süre sonrasında şişme, ağrı, pul pul dökülme gibi sorunlar yaşamanız halinde hemen en yakın sağlık kuruluşuna danışın!

En nadir rastlanan ancak ciddi grupta olan yan etkiler arasında yüz, dil, döküntü, kaşıntı, dudak ve boğaz bölgesinde şişlik, şiddetli baş dönmesi ve solunum zorluğu bulunmaktadır. Bir tanesini bile fark ederseniz hemen doktorunuza danışın.

GÜNCEL JELGO JEL FİYATI 2023

İlaçlara belirli dönemlerde döviz kuru etkisi ile zam gelebilmektedir. Jelgo Jel için alınan son bilgiye göre eczanelerde 55,52 TL’den satıldığı belirtilmektedir.

JELGO JEL EMZİRME VE HAMİLELİKTE KULLANILIR MI?

Birçok ilacın hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmaması gerektiği bilinmektedir. Bu ilacın hamilelik kategorisindeki durumu C’dir. Yani bu kategoride kullanılan ilanlar için gebeler uyarılmaktadır. Kişinin durumu doktor tarafından değerlendirilip, ona göre karar verilmesi daha doğru olacaktır. Hamilelik dönemi dışında emzirme dönemlerinde de özellikle göğüs bölgesine direkt uygulamaktan kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir.

JELGO JEL NASIL KULLANILIR?

Jelgo Jel kullanımı son derece basit krem formunda olan bir ilaçtır. Bu ilacı tabi ki, doktorunuzun ya da eczacınızın size önerdiği gibi kullanmanız gerekmektedir. Belirtilen miktardan az ya da çok kesinlikle kullanmayın.

Kullanacağınız alanın öncelikle temiz ve kuru olmasına özen gösterin. Açık yaraların, kuru, çatlamış, güneş ya da rüzgar yanığı olan bölgelere kesinlikle uygulamayın. Aksi durumda farklı bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.

Jeli temiz ve kuru olduğundan emin olduğunuz bölgeye ince bir tabaka halinde iyice cilt tarafından emilene kadar sürün. Doktorunuzun size önerdiği gibi ortalama gün içerisinde 3-4 defaya kadar kullanabilirsiniz. Doktorunuzun belirttiği zamana kadar kullanın.

Jelgo Jel’in şikayetler bitene kadar kullanılabileceği belirtilmektedir. Kullanılan bölgeye ayrı bir masaja gerek yoktur. Ancak kişinin ağrısını hafiflettiği tespit edilirse sürülürken masaj yapılabilir.

JELGO JEL KULLANMADAN ÖNCE MUTLAKA BUNLARA DİKKAT EDİN

Jelgo jel, yan etkileri nadir görülen bir ilaç olsa da kullanımından önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Öncelikle şunu ifade edebiliriz ki, etken maddeleri sebebi ile kremin uygulandığı bölgede ilk olarak soğukluk ve yanma hissi meydana gelebilir. Ancak bu hissiyatın zaman içerisinde hafiflemesi beklenir.

Yanma ve rahatsızlık hissi zamanla artarak büyümeye devam ediyorsa hemen uygulandığınız bölgeyi bol sabun ve su ile yıkayın. Kremin temizlendiği bölgede ağrı, şişlik ya da kabarmalar bulunuyorsa hemen tıbbi yardım alın. Doktorunuzla iletişime geçin.

Ciltte yanmalar ve kabarmalar devam ediyorsa sakın üzerine bir bandaj ile kapatıp sarmayın. Bu durumun daha da kötüye gitmesine neden olabilir.

İlacı kesinlikle gözünüze yakın bir yere sürmeyin, gözünüzle temas ettirmeyin. Yanlışlıkla gözünüze değmesi halinde bol su ile durulayın.

Gözünüzde kontak lens varsa ve ilaç bu nesne ile temas ettiyse lensi yıkamanız halinde bile sakın kullanmayın. Yeni bir lens alın.

Banyodan hemen sonra Jelgo jel kullanmayın. Yeni traş ya da ağda yapılmış hassas cildinize uygulamak için bir süre bekleyin. Aksi durumunda cildiniz tahriş olabilir.

Uzmanlara göre ilacın 7 gün içerisinde etki etmesi beklenmektedir. Eğer durumunuz düzelmez, ya da daha kötü bir hale giderse 1-2 gün içerisinde doktorunuzla yeniden iletişime geçmeyin ihmal etmeyin.

Her ilacı olduğu gibi Jelgo jeli de kesinlikle çocukların, bebeklerin, evcil hayvanların ulaşamayacağı bir yere koyun. Sıcaktan ve nemden uzak tutun. Oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

JELGO JELİN MUADİLİ BULUNUYOR MU?

Jelgo jele benzeyen muadil ilaçlar bulunmaktadır. Jelgo jel muadi ilaçlar için Algesal pomad, Algesal Suractive pomad, BEN-GAY pomad, Casigel pomad, Kamfolin pomad, Prepagel jel, Reparil jel ve Rumasin pomad önerilmektedir. Ancak bu ilaçları kendi başınıza almak yerine doktorunuza danışarak almanız önerilmektedir.

HANGİ DURUMLARDA JELGO JEL KULLANILMAZ?

Jelgo Jel ilacının kullanılmaması gereken bazı durumları olduğunu belirtmek istiyoruz. Aşağıda sıraladığımız durumlarda Jelgo jelin kullanımı sakıncalı olduğu belirtilmektedir.

  • Bebeklerde
  • Kan şekeri düşürücü ilaçların kullanılmasında
  • Pıhtılaşma engellerciyi ilaçların kullanılmasında
  • Çocuklarda (Kullanılması gerekiyorsa da dikkatli bir şekilde kısa süreli halelerde kullanılmalıdır. Geniş yüzeylerde kullanımı önerilmemektedir=
  • Işın tedavisi görülüyorsa
  • Yaralı ve açık yarası olan deri yüzeyinde
  • Ağız içinde
  • Gözlerde
  • Kulak içerisinde
  • İlacın etken maddelerinden herhangi birine alerjisi olunması halinde KESİNLİKLE KULLANILMAMALIDIR!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Related Stories

Elleacnelle Kullananlar Yorumları – Ne İşe Yarar?

Elleacnelle: Tüm Doğum Kontrol Hapı Sorularınıza Yanıtlar Doğum kontrol yöntemleri, modern hayatın vazgeçilmezlerinden biridir ve gebe kalma riskini en aza indirmek için birçok seçenek sunar....

Demir Eksikliği İlacı ile Daha Sağlıklı Kalın

Demir, vücudumuzun bağışıklık sistemi için özellikle büyüme ve gelişme evresinde ihtiyaç duyduğu minerallerden bir tanesidir. Vücut tarafından üretilemeyen demir minareli, demir eksikliği ilacı ile...

Apireks Şurup Ne İşe Yarar? Apireks Şurup Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Hastalık dönemlerinde, özellikle ateşin düşürülmesinde etkili olan Apireks şurup, birçok kişi tarafından tercih edilen bir ilaçtır. Ancak, bu şurubun nasıl kullanılması gerektiği, içeriği ve...

Diş Ağrı Kesici İlaç İsimleri

Diş ağrısı, ciddi olarak hayatın olağan akışını etkileyebilen büyüklükte bir ağrıdır. Kişinin günlük hayat kalitesini düşüren bu ağrının evde birkaç pratik tedavisi bulunuyor. Diş...

Doktorların Önerdiği En İyi Yüz Güneş Kremi

Çoğu kişi güneş kremlerinin sadece yaz aylarında kullanılacağını zannediyor. Ancak güneş kremleri sadece yaz aylarında değil, kış aylarında ve diğer mevsimlerde de düzenli olarak...